Go to content

 

    Şcoala Generală "Sfânta Ana" Sântana

 

 

 

Descărcaţi pliant cu planul de şcolarizare 2012-2013

   

Prezentare

- Şcoala Generală ,,Sfânta Ana” Sântana - structură,

 

Istoria Şcolii Generale “Sfânta Ana” în  date

  • 1736 - Margareta şi Iacob  Bibics aduc  în zonă 6 familii de şvabi din  Bavaria.
  • 1751 - Maria Tereza îi aprobă lui Bibics, proprietarul acestei zone, să aducă în localitate  piarişti pentru instruirea  şi educarea fiilor de nobili
  • 1772 - La Gimnaziu se înfiinţează clasele a IV-a şi a V-a ”HUMANIORA” ale cursului superior. Limba în care se învaţă este latina.
  • 1791 - Un incendiu de proporţii distruge Sântana şi Comlăuşul, rămânând doar 5  case.
  • 1858 - După ce fusese refăcut, arde din nou Gimnaziul şi biserica catolică. 1919 - La un an de la crearea României (1918) se înfiinţează Gimnaziul Român, director şirianul Mihai Pleşu.
  • 1959 - Se unifică secţiile cu predare în limba română şi  limba germană sub conducere şi administraţie unică, director prof. Cornel Stângu.
  • 1974 - Se construieşte clădirea nouă a Liceului Teoretic Sântana.
  • 2000 – În şcoală începe funcţionarea unui rând de clase cu predarea intensivă a limbii engleze.
  • 2001 - Prin acordarea numelui de ,,Sfânta Ana” şcolii noastre s-a consfinţit legătura care a existat în sufletul şi conştiinţa locuitorilor comunei, călăuziţi, indiferent de vremuri, de credinţa în Dumnezeu şi dragostea de ţară.
  • 2010 – ca urmare a modificării Reţelei untăţilor de învăţământ preuniversitar de stat,  Scoala Generală ,,Sfânta Ana” şi Grădiniţa PP1, devin structuri ale Liceului Tehnologic Sântana.

  Imagini din trecut ...

   

   

  Resurse financiare şi materiale


  Şcoala Generală ,,Sfânta Ana”  şi PP1 îşi desfăşoară activitatea în cinci corpuri de clădiri cu 36 de  clase. Clădirea de pe strada Muncii nr. 80 a fost demolată, pentru construirea campusului şcolar. Toate clădirile şcolare sunt conectate la reţeaua de gaz metan şi de apă potabilă.
  Toate cladirile au acoperişuri cu defecţiuni grave, necesită izolare termică, reabilitarea grupurilor sanitare, a reţelelor electrice, a tâmplâriei de interior, a pardoselelor. Toate sălile de clasă au table foarte vechi, degradate.

  Sediul central este o clădire modernă construită în anul 1974 şi are 20 săli de clasă, 4 cabinete (istorie, geografie, informatică, franceză), 3 laboratoare (fizică, chimie, biologie),un CDI, cabinet de informatică, o sală de calculatoare cu platfotmă AEL,  un cabinet medical şi două terenuri de sport, sala de sport. Are autoritorizaţie sanitară de functionare. Necesită reabilitare generală. Clădirea dispune de încălzire centrală proprie cu gaz  metan în curs de reabilitare, alimentare cu apă de la reţea şi canalizare.

  • Clădirea de pe strada Muncii nr.56 este în curs de autorizare sanitară. Cu ajutorul sponsorilor din Germania clădirea a fost dotată cu încălzire centrală proprie pe gaz, grup sanitar interior cu sistem propriu de canalizare. ele au autoritorizaţie sanitară de functionare.
  • Clădirea de pe strada Unirii nr.3 este în stare bună, iar prin implicarea comitetului de părinţi şi a sponsorilor externi s-a înlocuit latrina cu un grup sanitar modern, interior. Are autoritorizaţie sanitară de functionare.
   Materialul didactic este parţial reîmprospătat cu ajutorul sponsorilor externi şi prin fondurile din bugetul local, parţial uzat moral şi fizic.
   La Grădiniţa P.P. Nr. 1 toate salile de grupa sunt dotate cu mobilier in stare buna de functionare,dar o parte din acesta nu corespunde normelor U.E.,mai ales scaunelele si dulapurile. Mobilierul este insuficient pentru amenajarea claselor pe sectoare de activitate.
  • Starea fizica a materialelor didactice este precara.
  • Calitatea spatiilor nu permite gradinitei  sa se incadreze  in normele de igiena scolara, necorespunzand normativelor. Este necesara constructia unui grup sanitar tip latrina, la cladirea de pe strada Unirii.
   Control a cheltuirii bugetului scolii se realizează cu sprijinul contabilităţii Primăriei Sântana.              
  • Pentru asigurarea condiţiilor necesare procesului de învăţământ s-a preocupat in mod direct Consiliul Local în special prin reprezentanţii săi pin Consiliul profesoral al şcolii (dl. Ionaş Dumitru şi dl. Neamţ Petru, sponsori fideli, prieteni ai şcolii cărora dorim să le mulţumim: Wolfgang Kresemer, Asociaţia Prietenii Şcolii Sântana, S.A. Romgera Sântana, Dl. Ardeu Aurel prin Asociaţia Penticostală de Misiune Creştină, Dl. Joldeş Gheorghe – brutăria Sântana, Domnilor Johann Metz şi Francisc Metz.

   

  • 0257-462.157

  sau

  • 0257-462.962

 

 

 

Liceul Tehnologic Sântana

Strada Ghioceilor, Nr. 6,

Sântana, Arad

Telefon : 0040-257.462.124

0040-257.462.962

Fax : 0040-257.462.124

e-mail : grupulscolarsantana@yahoo.com

Link-uri utile:

 

 

 

 

www.grupulscolarsantana.ro  

 Copyright © 2011 - Liceul Tehnologic Sântana -  Toate drepturile sunt rezervate.


Back to content | Back to main menu